08 409 08 900

info (at) handshakesweden.se

08 409 08 900/ info (at) handshakesweden.se/fi/en/sv/no

Handshake Group förvärvar Dinox Sport Oy

Dinox Sport Oy är nu en del av e-handelsgruppen HSN Group Oy

Det nordiska e-handelsföretaget HSN Group Oy har förvärvat finska Dinox Sport Oy från Ju & Ti Yhtiöt Oy. Dinox Sport Oy tillverkar och importerar sport- och träningsutrustning under varumärket Dinox. Dinox-produkter är kända för sina högkvalitativa produkter, varav en stor del tillverkas i Finland. Dinox webbutik erbjuder dels sina egna produkter men också produkter från världens ledande varumärken inom sport- och träningsutrustning. Dinox grundare och tidigare aktieägare samt personal kommer även fortsättningsvis att vara anställda av Dinox Oy och kommer att fortsätta utveckla HSN Group Oy:s verksamhet. Som ett resultat av förvärvet äger nu HSN Group Oy tre e-handelsbutiker; Valostore, Autodude och Dinox.

Petrus Saari, VD och koncernchef för HSN Group Oy:

”Dinox är mycket välkommen till vår e-handel och produktportfölj. Vi vill fokusera på nischade nätbutiker och produktgrupper som vi stolt kan representera. Passionen hos Dinox aktieägare och personal för sport- och träningsutrustning återspeglas i Dinox produkter och sortiment. I och med förvärvet får vi tillgång till detta stora utbud och koncept. Utöver Handshake’s starka e-handelsexpertis kommer vi även kunna bidra till Dinox e-handel genom vår logistik, system och personal.”

Jaakko Finne, VD för Dinox Sport Oy:

”Det är fantastiskt att nu vara en del av HSN Group, där vi får betydande synergifördelar och kan bli ännu bättre och mer effektiva mot våra kunder. Vi tror att intresset för Dinox produkter kommer att växa ännu starkare och att kännedomen om varumärket Dinox kommer att stärkas även utanför Finland. Den starka kvaliteten på våra egna Dinox-produkter är en konkurrensfördel som värderas av våra kunder, men vi ser också ett stort värde i våra importerade produkter som utökar sortimentet.”

Ytterligare information:

Petrus Saari
E-post: petrus.saari@handshake.fi
telefonnummer: +358 45 110 9200

HSN Group Oy i korthet

HSN Group Oy är ett tillväxtorienterat e-handelsföretag verksamt i de nordiska länderna med fokus på nischade e-handelsbutiker. Företaget äger Valostore, Autodude och Dinox- nätbutiker, som är kända som pionjärer inom sina egna produktkategorier. HSN Group Oy:s omsättning år 2021 var 36,1 miljoner euro. HSN Group sysselsätter idag ca 70-talet anställda.